Ρολά παραθύρων πλαστικα αλουμινιου τιμές

Πως γίνεται μια επιθεώρηση για τον εντοπισμό υγρασίας;


Φυσαρμόνικες – Πτυσσόμενες Πόρτες τιμές


Θερμογραφία κτιρίων
Υπέρυθρη απεικόνιση κτιρίου. (Φωτογραφία: Invitro Manufacture)

Για να γίνει μια σωστή επιθεώρηση που θα έχει αποτελέσματα και δεν θα σπαταλήσει τον χρόνο και τα χρήματα του ιδιοκτήτη του κτιρίου, χρειάζονται να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.Βασική προϋπόθεση για μια αποδοτική θερμογραφική επιθεώρηση είναι οι περιβαλλοντικές συνθήκες στις οποίες γίνεται η επιθεώρηση.

Για παράδειγμα για θερμογραφική επιθεώρηση σε μια ταράτσα δεν μπορεί να γίνει αν έχει συννεφιά ή το μεσημέρι με ήλιο να χτυπάει την επιφάνεια, διότι ενδεχομένως να μην εμφανίζονται τα σωστά θερμικά αποτυπώματα.

Επίσης σημαντικός παράγοντας είναι η σχετική υγρασία του περιβάλλοντος, η οποία όταν είναι υψηλή δεν θα έχουμε το φαινόμενο της εξάτμισης του νερού, το οποίο μας δίνει τα απαραίτητα στοιχεία για τον εντοπισμό της υγρασίας.

Τέλος σημαντικό παράγοντα στην επιθεώρηση παίζει και το Σημείο Δρόσου, το οποίο μπορεί να μας δώσει εσφαλμένες διαγνώσεις.

Σε αυτό το σημείο πρέπει να τονίσουμε την κρισιμότητα των συμπληρωματικών εργαλείων σε μια επιθεώρηση για τον εντοπισμό υγρασίας σε ένα κτίριο.

Εκτός από την θερμοκάμερα που είναι η βασικό εργαλείο του επιθεωρητή, πρέπει να χρησιμοποιείται ειδικό όργανο μέτρησης θερμοκρασίας περιβάλλοντος, σχετικής υγρασίας, σημείο δρόσου κλπ, ώστε να διασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες για την θερμογραφική επιθεώρηση.

Τέλος τα ευρήματα της θερμοκάμερας πρέπει να ελέγχονται με την χρήση υγρασιόμετρων για την επιβεβαίωση των αποτελεσμάτων.

Τα ψυχρά σημεία σε ένα τοίχο είναι όλα υγρασίες;

Όχι! Αν θα έπρεπε να απαντήσουμε με μια λέξη, τότε δεν μπορούμε να πούμε ότι κάθε ψυχρό σημείο είναι υγρασία.

Για παράδειγμα μια αποτύπωση ενός ψυχρού σημείου στον τοίχο μπορεί να είναι πρόβλημα στην μόνωση του τοίχου.

Για να είμαστε σίγουροι ότι η επιθεώρηση δεν θα μας βάλει σε χειρότερους μπελάδες, βρίσκοντας προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν, είναι σημαντικό ο θερμογράφος που θα επιλέξουμε να είναι πιστοποιημένος και να έχει εμπειρία ώστε να αποφύγουμε περιττές εργασίες και κόστη.


Διαφημίσεις
Πτυσσόμενες πόρτες Υδραυλικές εργασίες, Υδραυλικός


Ρολά παραθύρων πλαστικα αλουμινιου τιμές


Be the first to comment

Leave a Reply